Helstekt fylld fläskfilé med potatis

Smaksatt med vitlök och färsk timjan

Helstekt fylld fläskfilé med potatis

Helstekt fläskfilé i ugn är en klassiker. Väldigt enkelt och framför allt väldigt gott. I detta recept tillagas fläskfilén i samma ugnsform som klyftpotatisen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g fläskfilé
2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk timjan, grovt hackad
salt och peppar
700 g potatis, fast
olivolja
flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Gör ett antal snitt på olika ställen i köttet. Dela vitlöksklyftorna och lägg in bitar i snitten, tillsammans med timjan. Krydda köttet med salt och peppar.
  3. Skölj potatisen. Dela den i klyftor. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med olivolja och flingsalt. Ställ in formen i ugnen och tillaga potatisen i ca 15 minuter.
  4. Värm en stekpanna med lite smör till hög värme. Bryn fläskfilén på alla sidor, så att köttet får fin yta. Ta ut ugnsformen. Rör om i potatisen och placera sedan köttet ovanpå. Häll stekskyn över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen igen.
  5. Tillaga allt i ungefär 20 minuter, tills köttet är genomstekt. Ta sedan ut fläskfilén och låt den vila under aluminiumfolie i 5-10 minuter. Ta till sist ut potatisen. Skär upp köttet och servera.
Smaklig måltid!

Publicerat 29/8 2015 av Daniel Claesson.

Helstekt fylld fläskfilé med potatis

Kommentera receptet