Falukorv i ugn

En svensk klassiker

Falukorv i ugn

Ugnsgratinerad falukorv fylld med senap och ketchup är nog en riktig svensk klassiker. Det är en rätt som tillagas snabbt och enkelt i ugnen och passar ung som gammal. Byt gärna falukorven mot chorizo.

Ugnsgratinerad falukorv fylld med senap och ketchup är nog en riktig svensk klassiker. Det är en rätt som tillagas snabbt och enkelt i ugnen och passar ung som gammal. Byt gärna falukorven mot chorizo.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

400 g falukorv
1 st gul lök
senap
ketchup
1 burk krossade tomater
torkad bailika
0,5 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär skåror i falukorven med cirka en centimeters mellanrum. Skär inte hela vägen igenom korven. Lägg sedan korven i en ugnsfast form.
  3. Skala och hacka löken smått. Häll ner i samma ugnsform, jämnt fördelat över bottnen.
  4. Fyll korvens skåror med senap och ketchup, det gör ingenting om det rinner ut på sidorna.
  5. Häll ner en burk krossade tomater runt korven. Krydda allt med torkad basilika, gärna lite salt och peppar, och toppa med riven ost. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills korven fått fin färg.
  6. Servera gärna med potatismos eller nykokt pasta.

Sätt ugnen på 225°. Skär skåror i falukorven med cirka en centimeters mellanrum. Skär inte hela vägen igenom korven. Lägg sedan korven i en ugnsfast form. Skala och hacka löken smått. Häll ner i samma ugnsform, jämnt fördelat över bottnen. Fyll korvens skåror med senap och ketchup, det gör ingenting om det rinner ut på sidorna. Häll ner en burk krossade tomater runt korven. Krydda allt med torkad basilika, gärna lite salt och peppar, och toppa med riven ost. Ställ in formen mitt i ugnen och grädda cirka 30 minuter tills korven fått fin färg. Servera gärna med potatismos eller nykokt pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 18/8 2013 av .

Kommentera receptet