Kladdkaka med mintsmak

Fylld och toppad med After Eight

Kladdkaka med mintsmak

En klassisk kladdkaka blir mycket godare och mer speciell genom att den fylls och toppas med After Eight, supergod mintchoklad. Kakan blir söt, mäktig och väldigt god. Den går bra att frysa.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

1

st

Ingredienser

100 g smör
200 g After Eight
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av den från värmen och häll ner det mesta av chokladen (spara några bitar till senare). Rör om tills chokladen har smält.
  3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Häll ner smör- och chokladblandningen och rör om.
  4. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver i en egen skål. Häll sedan ner den i smeten. Rör om försiktigt så att allt blandas.
  5. Smörj och bröa en ringform. Häll ner smeten och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.
  6. Lägg de sparade chokladbitarna på kakan och ställ tillbaka den i ugnen i ett par minuter, så att chokladen smälter. Låt den svalna något innan servering.
Smaklig måltid!

Publicerat 22/8 2014 av Daniel Claesson.

Kladdkaka med mintsmak

Kommentera receptet