Quornfärsbullar

Vegetariska köttbullar

Quornfärsbullar

De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.

De ser ut som vanliga köttbullar och smakar fantastiskt gott. Du kommer inte märka att de är vegetariska. Quornköttbullarna kryddas med salt, peppar och spiskummin. De passar utmärkt till potatismos.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

6

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st rödlök
300 g quornfärs
1 st grönsaksbuljongtärning
150 g brödsmulor eller ströbröd
salt och peppar
1 tsk spiskummin
1 dl mjölk
3 st ägg
1 st kokt potatis
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Fräs löken i ungefär två minuter.
  2. Häll ner quornfärsen och stek i två minuter till. Smula därefter ner buljongtärningen. Rör om och låt allt svalna något.
  3. Blanda brödsmulor, salt, peppar och spiskummin i en skål. Häll ner qournblandningen, mjölk och ägg. Mosa potatisen och häll ner den också. Blanda allt till en jämn smet, häll i lite mjöl om den känns för kladdig. Forma sedan smeten till bollar, blöt händerna så är det lättare att rulla dem.
  4. Värm en stekpanna med lite olja. Stek quornbollarna på ganska låg värme i ungefär 8-10 minuter, till de har fått en fin yta.
  5. Servera gärna de vegetariska köttbullarna med potatismos.

Skala och finhacka rödlöken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Fräs löken i ungefär två minuter. Häll ner quornfärsen och stek i två minuter till. Smula därefter ner buljongtärningen. Rör om och låt allt svalna något. Blanda brödsmulor, salt, peppar och spiskummin i en skål. Häll ner qournblandningen, mjölk och ägg. Mosa potatisen och häll ner den också. Blanda allt till en jämn smet, häll i lite mjöl om den känns för kladdig. Forma sedan smeten till bollar, blöt händerna så är det lättare att rulla dem. Värm en stekpanna med lite olja. Stek quornbollarna på ganska låg värme i ungefär 8-10 minuter, till de har fått en fin yta. Servera gärna de vegetariska köttbullarna med potatismos.

Smaklig måltid!

Publicerat 11/4 2016 av .

Mer vegetariskt

Snabb tomatsås

Snabb tomatsås

Lagas på 15 min15 min  Helt vegetariskt recept

Quornfärspaj

Quornfärspaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt  Lakto-ovo-vegetariskt recept

Vegetarisk svampstek

Vegetarisk svampstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt  Ovo-vegetariskt recept

Halloumi stroganoff

Halloumi stroganoff

Lagas på 40 min40 min  Matlådevänligt  Lakto-vegetariskt recept

Kommentera receptet