• Vaniljpannacotta med hallonsås
  • Vaniljpannacotta med hallonsås

En riktigt lyxig efterrätt

Vaniljpannacotta med hallonsås

Pannacottan görs med äkta vanilj och bör stå i kylen ett par timmar innan servering. Den passar utmärkt med hallonsåsen och toppas gärna med lite färska bär eller choklad.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Ingredienser

5 dl grädde
1 st vaniljstång
6 msk socker
3 st gelatinblad
Hallonsås
2 dl hallon
florsocker

Gör så här

  1. Häll grädden i en kastrull. Skrapa ut innehållet ur vaniljstången och häll ner i grädden, tillsätt sockret. Låt detta sjuda några minuter, det ska inte koka.
  2. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål kallt vatten. Krama sedan ur dem och blanda ner i grädden.
  3. Ta kastrullen från spisen och fördela i portionsformar eller glas. Ställ dessa i kylen ett par timmar så att pannacottan stelnar.
  4. Mixa hallonen i en mixer till en sås, smaksätt den med lite florsocker. Häll den över pannacottan precis före servering och toppa gärna med några färska bär eller choklad.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/3 2013 av Daniel Claesson.

Vaniljpannacotta med hallonsås

Kommentera receptet