Köttfärscannelloni med ajvar relish

Kul alternativ till lasagne

Köttfärscannelloni med ajvar relish

Det ser avancerat ut, men är enklare och godare än lasagne. Gör en köttfärssås som du rullar in i färska lasagneplattor. Toppa med ajvar relish och ost innan du gratinerar cannellonin i ugnen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 g nötfärs
salt och peppar
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 tsk torkad basilika
2 tsk kalvfond
1 tsk balsamvinäger
300 g färska lasagneplattor
350 g ajvar relish
0,5 dl mjölk
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i en stekpanna eller gryta, tillsammans med lite smör. Tillsätt nötfärsen, krydda med salt och peppar och låt allt få lite färg.
  3. Häll ner tomatpuré, krossade tomater, basilika, kalvfond och balsamvinäger. Rör om och låt sedan köttfärssåsen småkoka under lock i fem till tio minuter.
  4. Lägg ungefär två matskedar köttfärssås på varje lasagneplatta. Rulla ihop och lägg alla cannellonirullarna i en ugnsform. Välj en där de precis får plats.
  5. Blanda ajvar relish och mjök. Häll över cannellonin. Toppa slutligen med riven ost.
  6. Gratinera cannellonin mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 19/1 2015 av Daniel Claesson.

Köttfärscannelloni med ajvar relish

Kommentera receptet