Köttfärsgryta med linser

Innehåller svamp, ingefära och kokosmjölk

Köttfärsgryta med linser

En god köttfärs- och linsgryta som drygas ut med linser och räcker till många. Den smaksätts med kokosmjölk, ingefära och krossade tomater. Servera gärna grytan med pasta, ris eller nudlar och en god sallad.

En god köttfärs- och linsgryta som drygas ut med linser och räcker till många. Den smaksätts med kokosmjölk, ingefära och krossade tomater. Servera gärna grytan med pasta, ris eller nudlar och en god sallad.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Välj någon svamp som du gillar och blanda gärna flera sorter. Det går utmärkt att köpa fryst svamp. Byt ut nötfärsen mot vegofärs om du vill ha en vegetarisk rätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

100 g svamp
1 st gul lök
500 g nötfärs
salt och peppar
1 st köttbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
50 g ingefära, färsk
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
1,5 dl röda linser, torkade
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Dela svampen i ganska små bitar. Skala och hacka löken.
  2. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och låt svampen stekas i ett par minuter. Häll sedan i löken och låt allt fräsa i någon minut till.
  3. Tillsätt nötfärsen och rör om. Låt allt steka i ett par minuter, till nötfärsen har börjat få lite stekyta. Krydda med salt och peppar.
  4. Smula ner buljongtärningen och blanda därefter i tomatpuré och sambal oelek. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Häll sedan ner den i grytan också.
  5. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Låt allt koka upp under lock och blanda därefter i linserna. Sänk värmen och låt grytan småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna har mjuknat. Smaka av och krydda mer vid behov.
  6. Servera gärna köttfärsgrytan med pasta, ris eller nudlar.

Dela svampen i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och låt svampen stekas i ett par minuter. Häll sedan i löken och låt allt fräsa i någon minut till. Tillsätt nötfärsen och rör om. Låt allt steka i ett par minuter, till nötfärsen har börjat få lite stekyta. Krydda med salt och peppar. Smula ner buljongtärningen och blanda därefter i tomatpuré och sambal oelek. Skala ingefäran och riv den på ett rivjärn. Häll sedan ner den i grytan också. Rör ner krossade tomater och kokosmjölk. Låt allt koka upp under lock och blanda därefter i linserna. Sänk värmen och låt grytan småkoka i ungefär tio minuter, tills linserna har mjuknat. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera gärna köttfärsgrytan med pasta, ris eller nudlar.

Smaklig måltid!

Publicerat 21/6 2018 av .

Kommentera receptet