Gratinerade tunnbrödssnittar

Fyllda med skinka och chili

Gratinerade tunnbrödssnittar

Snabba skinksnittar fyllda med skinka, ost, crème fraiche och sambal oelek. Jättegoda och snabba att laga. Denna plockmat kan ätas kall, men snittarna är ännu godare när de är nygräddade.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

12

st

Tips

Vänta gärna med att gratinera snittarna tills strax innan de ska serveras. De är godast nygräddade och varma.

Ingredienser

2 st fyrkantiga tunnbröd, gärna Sarek
6 st skivor rökt skinka
1 dl crème fraiche
1 tsk sambal oelek
1,5 dl riven ost, gärna parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Strimla skinkan till ganska små bitar. Häll ner den i en bunke. Blanda i crème fraiche, sambal oelek och ungefär tre fjärdedelar av osten. Rör om fyllningen.
  3. Lägg ut tunnbröden och bre ut fyllningen över dem. Rulla varje bröd från kortsida till kortsida. Skär varje bröd i sex snittar.
  4. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Ställ snittarna på pappret, med snittsidan uppåt. Toppa dem med osten som är kvar.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter, eller tills snittarna har fått färg och osten har hunnit smälta.
Smaklig måltid!

Publicerat 31/1 2017 av Daniel Claesson.

Gratinerade tunnbrödssnittar

Kommentera receptet