• Löktortini
  • Löktortini

Förrättspajer med pinjenötter och färskost

Löktortini

Löktortinis är små förrättspajer som bakas i muffinsformar. De innehåller pinjenötter och färskost och är typiskt italienska. Servera gärna löktortinin tillsammans med rökt skinka.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Ingredienser

2 st lökar (gul eller röd)
2 msk rapsolja
250 g kesella kvarg (eller ricottaost)
1 st ägg
1 msk mannagryn
1 dl riven parmesanost
0,5 dl rostade pinjenötter
1 msk gräslök
salt och peppar
6 st normalstora muffinsformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken. Häll oljan i en het stekpanna och fräs löken tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg de sedan åt sidan några minuter så att den får svalna.
  2. Blanda kvarg, ägg och mannagryn i en ganska stor skål. Häll ner nästan all lök, parmesanost, pinjenötter och finhackad gräslök. Smaka av blandningen med salt och peppar.
  3. Ta fram muffinsformarna och ställ dem gärna i en muffinsplåt, fördela blandningen i dem. Grädda mitt i ugnen i ungefär 30 minuter.
  4. Servera gärna löktortinin med rökt skinka och garnera dem med den stekta löken som sparades.
Smaklig måltid!

Publicerat 11/3 2013 av Daniel Claesson.

Löktortini

Kommentera receptet