Vegetariska filodegspiroger

Fyllda med fetaost och spenat

Vegetariska filodegspiroger

Enkla piroger med filodeg, fyllda med fetaost, spenat och citron. Du kan servera dem som en förrätt, en del av en buffé eller som huvudrätt till middag. Pirogernas fyllning går att variera på många sätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

300 g fetaost
450 g spenat
1 dl färsk persilja
250 g filodeg
2 msk citronsaft
citronpeppar
1 st ägg
sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela fetaosten i ganska små bitar. Tina spenaten om den är fryst. Finhacka persiljan.
  3. Rulla ut filodegen. Skär de stora arken i fyra delar, ungefär 10 x 15 cm.
  4. Lägg två degbitar på varandra. Fördela lite fetaost och spenat längs ena kortsidan. Häll på några droppar citronsaft, lite  persilja och krydda med citronpeppar. Vik in långsidorna lite och rulla sedan ihop pirogen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Upprepa med resten av degen och fyllningen.
  5. Vispa snabbt upp ägget och pensla pirogerna. Strö sedan över lite sesamfrön.
  6. Grädda pirogerna mitt i ugnen i 7-10 minuter, tills de har fått en fin yta. Servera med en grönsallad och gärna en kall yoghurtsås.
Smaklig måltid!

Publicerat 10/5 2016 av Daniel Claesson.

Vegetariska filodegspiroger

Kommentera receptet