X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Lillbagarns mjuka pepparkaka

Lillbagarns mjuka pepparkaka

PT60M60 minuter

1

st

0

Mjuka pepparkakor doftar och smakar jul. Denna kaka är snabb och enkel att röra ihop och passar väldigt bra till en kopp te eller kaffe. Kakan kan frysas in, sedan har du alltid fikabrödet redo.

Mjuka pepparkakor doftar och smakar jul. Denna kaka är snabb och enkel att röra ihop och passar väldigt bra till en kopp te eller kaffe. Kakan kan frysas in, sedan har du alltid fikabrödet redo.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 dl mjölk
ströbröd
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan så att det svalnar.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Du ska nästan inte kunna känna sockret med vispen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Häll sedan ner detta i äggen och sockret. Häll ner mjölken och smöret. Blanda försiktigt allt till en jämn smet, men vispa inte och rör inte mer än nödvändigt.
  4. Bröa en kakform med margarin och ströbröd och häll ned smeten. Grädda i ugnens nedre halva i cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun på ytan.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan så att det svalnar. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Du ska nästan inte kunna känna sockret med vispen. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Häll sedan ner detta i äggen och sockret. Häll ner mjölken och smöret. Blanda försiktigt allt till en jämn smet, men vispa inte och rör inte mer än nödvändigt. Bröa en kakform med margarin och ströbröd och häll ned smeten. Grädda i ugnens nedre halva i cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun på ytan.

Lycka till!

Publicerat 7/8 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!