Lillbagarns mjuka pepparkaka

Enkelt och jättegott fikabröd

Lillbagarns mjuka pepparkaka

Mjuka pepparkakor doftar och smakar jul. Denna kaka är snabb och enkel att röra ihop och passar väldigt bra till en kopp te eller kaffe. Kakan kan frysas in, sedan har du alltid fikabrödet redo.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

1

st

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 dl mjölk
ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan så att det svalnar.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en stor skål eller bunke. Du ska nästan inte kunna känna sockret med vispen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och kardemumma. Häll sedan ner detta i äggen och sockret. Häll ner mjölken och smöret. Blanda försiktigt allt till en jämn smet, men vispa inte och rör inte mer än nödvändigt.
  4. Bröa en kakform med margarin och ströbröd och häll ned smeten. Grädda i ugnens nedre halva i cirka 45 minuter, eller tills kakan är genomgräddad och gyllenbrun på ytan.
Smaklig måltid!

Publicerat 7/8 2013 av Daniel Claesson.

Lillbagarns mjuka pepparkaka

Kommentera receptet