Amerikanska pannkakor

Klassisk brunch

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor är härligt tjocka och luftiga. Denna smet görs med bakpulver och behöver inte jäsa. Du kan utan problem göra pannkakorna till frukost om du vill lyxa till det en morgon.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

6

st

Ingredienser

55 g smör eller margarin
4,75 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk strösocker
2,25 dl mjölk
3 st ägg

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ det åt sidan och låt svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en liten skål.
  3. Häll ner mjölk, ägg och det svala smöret i en större skål och blanda om. Blanda försiktigt ner mjölmixen och rör om så att allt blandas. Rör inte mer än nödvändigt, det gör inget om smeten har lite klumpar och ojämnheter.
  4. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Minska värmen något och häll ner cirka en halv deciliter smet per pannkaka. Låt dem tillagas i cirka två minuter, tills undersidan är gyllenbrun och små bubblor syns på ovansidan. Vänd då pannkakorna och stek i någon minut till.
  5. Servera pannkakorna medan de är varma, gärna med nyvispad grädde och sylt, eller lönnsirap.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/1 2015 av Daniel Claesson.

Amerikanska pannkakor

Kommentera receptet