Het asiatisk lax i ugn

Helstekt lax med glaze

Het asiatisk lax i ugn

En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.

En hel laxfilé toppas med en söt och het glaze, fylld av asiatiska dofter och smaker. Laxen får gärna serveras med nykokt basmatiris, cashewnötter och den glaze som blir över.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 kg laxfilé i hel bit
2 dl sweet chilisås
2 dl teriyakisås
1 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
1 dl färsk koriander
1,5 msk färsk ingefära
1 st lime
salt och peppar
2 msk sesamfrön
cashewnötter
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg laxen i botten av en ugnsform, låt skinnsidan vara neråt.
  3. Blanda sweet chilisås och teriyakisås i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Häll ner det mesta av chilin i såsen, spara lite till senare. Pressa i vitlöken, hackad koriander, riven ingefära samt skalet och juicen från limen.
  4. Krydda laxen med salt och peppar. Häll över ungefär en fjärdedel av glazen, toppa med sesamfrön och den sparade chilin.
  5. Tillaga laxen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med nykokt ris, resten av glazen och cashewnötter.

Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen i botten av en ugnsform, låt skinnsidan vara neråt. Blanda sweet chilisås och teriyakisås i en skål. Kärna ur och finhacka chilin. Häll ner det mesta av chilin i såsen, spara lite till senare. Pressa i vitlöken, hackad koriander, riven ingefära samt skalet och juicen från limen. Krydda laxen med salt och peppar. Häll över ungefär en fjärdedel av glazen, toppa med sesamfrön och den sparade chilin. Tillaga laxen mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera med nykokt ris, resten av glazen och cashewnötter.

Smaklig måltid!

Publicerat 1/12 2014 av .

Kommentera receptet