• Fiskburgare
  • Fiskburgare

Enkla fiskbiffar av torskblock

Fiskburgare

Tycker du att fisk är lite tråkigt? Gör fiskburgare! Det går jättebra att använda torskblock, de blir inte alls tråkiga i denna form. Receptet är barnvänligt, men passar alla åldrar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

60 g purjolök
1 msk hackad persilja
400 g torsk, eller annan fisk
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
2 tsk citron- eller limejuice
2 msk ströbröd
1 st ägg

Gör så här

  1. Skölj purjolöken, dela den därefter snabbt i lite mindre bitar. Häll ner den i en matberedare (eller skål och du använder stavmixer), tillsammans med persiljan. Mixa ett par sekunder.
  2. Dela torsken i mindre bitar, pressa ur lite vatten från den om den har varit fryst. Häll ner fisken i matberedaren och mixa till en smet.
  3. Krydda med salt och peppar, tillsätt sambal oelek, citrusjuice, ströbröd och ägg. Mixa sedan i några sekunder till, så att alla ingredienser blandas.
  4. Dela fisksmeten i 4 bitar. Rulla dem till bollar som du sedan plattar ut till biffar.
  5. Värm en stekpanna med smör eller olja till medelvärme, stek fiskburgarna i ungefär tre minuter per sida.
  6. Servera burgarna i hamburgerbröd, gärna med sallad, lök och remouladsås.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/9 2014 av Daniel Claesson.

Fiskburgare

Mer fisk

Skaldjurspasta

Skaldjurspasta

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Laxpiroger

Laxpiroger

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet