X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Potatiskaka (rösti)

Potatiskaka (rösti)

PT60M60 minuter

4

portioner

Ovo-vegetariskt recept

Ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Potatiskakan liknar rösti, görs av kokt, kall potatis och är en perfekt ersättare till potatisgratängen. Är till exempel ett utmärkt tillbehör till helstekt biff med rödvinssås.

Potatiskakan liknar rösti, görs av kokt, kall potatis och är en perfekt ersättare till potatisgratängen. Är till exempel ett utmärkt tillbehör till helstekt biff med rödvinssås.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Ingredienser

600 g potatis
2 st gul lök
4 st klyftor vitlök
2 dl riven ost
salt och peppar
matfett till stekning
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den. Avbryt kokningen innan potatisen är helt genomkokt, den ska bara vara halvmjuk. Ställ den åt sidan och låt svalna.
  2. Riv den nu kalla potatisen på den grova sidan av ett rivjärn, ner i en ganska stor skål. Riv sedan den gula löken på samma rivjärn (eller hacka den om du föredrar det). Pressa ner vitlöken, häll ner osten och krydda med salt och peppar.
  3. Blanda försiktigt innehållet i skålen, försök att inte mosa potatisen för mycket.
  4. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i matfett. Häll ner potatisblandningen och pressa försiktigt så att det bildar en kaka.
  5. Stek ungefär 5 minuter, tills undersidan är gyllenbrun. Vänd sedan potatiskakan och stek andra sidan tills den fått samma färg.

Skala potatisen och koka den. Avbryt kokningen innan potatisen är helt genomkokt, den ska bara vara halvmjuk. Ställ den åt sidan och låt svalna. Riv den nu kalla potatisen på den grova sidan av ett rivjärn, ner i en ganska stor skål. Riv sedan den gula löken på samma rivjärn (eller hacka den om du föredrar det). Pressa ner vitlöken, häll ner osten och krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt innehållet i skålen, försök att inte mosa potatisen för mycket. Värm en stekpanna till medelvärme och häll i matfett. Häll ner potatisblandningen och pressa försiktigt så att det bildar en kaka. Stek ungefär 5 minuter, tills undersidan är gyllenbrun. Vänd sedan potatiskakan och stek andra sidan tills den fått samma färg.

Lycka till!

Publicerat 17/7 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!