Rosépepparsås

Varm sås till kött

Rosépepparsås

Denna sås passar utmärkt till en stekt köttbit, kyckling och liknande. Den är härligt krämig och serveras varm. Såsen tillagas på bara tio minuter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 10 minuter

10 minuter

4

portioner

Ingredienser

2 st scharlottenlökar
1,5 tsk rosépeppar
0,5 dl vatten
2 dl crème fraîche
0,5 st köttbuljongtärning
0,5 msk tomatpuré
0,5 tsk soja
2 tsk maizena redning, mörk

Gör så här

  1. Skala och hacka scharlottenlöken fint. Fräs den snabbt i en kastrull med lite smör eller margarin.
  2. Krossa rosépepparn och låt den bli varm med löken. Häll i vatten och låt koka upp under lock.
  3. Häll i resten av ingredienserna, blanda och låt såsen småkoka ett par minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 1/9 2014 av Daniel Claesson.

Rosépepparsås

Kommentera receptet