Enkel rödvinsglögg

Med klassisk julsmak

Enkel rödvinsglögg

Den glögg som säljs i mataffärer vid jul är ofta för söt. Lyckligtvis är det inte alls svårt att göra egen snabb rödvinsglögg. Använd gärna ett ekologiskt rödvin med lite sötma som grund för vinglöggen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

1

st

Ingredienser

1 l rödvin
2 st kanelstänger
12 st kryddnejlikor
1 dl strösocker
0,5 st apelsin
2 st lagerblad

Gör så här

  1. Häll upp vinet i en kastrull. Tillsätt kanelstänger, kryddnejlikor och strösocker. Häll ner rivet skal från apelsinen och pressa i lite av juicen. Lägg till sist ner lagerbladen. Rör om och lägg på ett lock.
  2. Värm upp glöggen, men inte så att den kokar. Låt den stå på spisen i upp mot en timme, rör om den då och då. Smaka av glöggen och krydda efter behov och smak.
  3. Servera rödvinsglöggen tillsammans med russin och mandlar.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/11 2015 av Daniel Claesson.

Enkel rödvinsglögg

Kommentera receptet