Lax i ugn

Med kokosmjölk, citron och dill

Lax i ugn

En enkel ugnsbakad lax med kokosmjölk, dill och citron. Du lagar denna rätt på 40 minuter, så den passar utmärkt en vardagskväll. Och rätten är dessutom lika god i matlådan dagen efter!

En enkel ugnsbakad lax med kokosmjölk, dill och citron. Du lagar denna rätt på 40 minuter, så den passar utmärkt en vardagskväll. Och rätten är dessutom lika god i matlådan dagen efter!

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Välj gärna lagrad ost som har lite smak. Du kan även smula ner fetaost i såsen. Om du kokar nudlar till kan du gärna ha i fiskbuljong och gurkmeja i vattnet när nudlarna kokar.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

0,5 st rödlök
500 g laxfiléer
2 tsk citronpeppar
400 ml kokosmjölk
2 tsk citronsaft
salt och peppar
0,5 dl riven ost
2 msk hackad dill
1 tsk honung
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala löken och hacka den ganska fint. Lägg den på botten av en ugnsform. Placera laxfiléerna ovanpå. Krydda dem med lite citronpeppar.
  3. Häll kokosmjölk i en skål och tillsätt resten av citronpepparn. Blanda i citronsaft, salt, peppar, riven ost, dill och lite honung. Häll såsen över laxen, den får gärna täcka fisken.
  4. Grädda mitt i ugnen i ungefär en halvtimme, tills laxen är genomstekt. Servera gärna tillsammans med potatismos eller nudlar.

Sätt ugnen på 200°. Skala löken och hacka den ganska fint. Lägg den på botten av en ugnsform. Placera laxfiléerna ovanpå. Krydda dem med lite citronpeppar. Häll kokosmjölk i en skål och tillsätt resten av citronpepparn. Blanda i citronsaft, salt, peppar, riven ost, dill och lite honung. Häll såsen över laxen, den får gärna täcka fisken. Grädda mitt i ugnen i ungefär en halvtimme, tills laxen är genomstekt. Servera gärna tillsammans med potatismos eller nudlar.

Smaklig måltid!

Publicerat 9/1 2018 av .

Kommentera receptet