• Egna laxburgare
  • Egna laxburgare

Snabba och supergoda fiskbiffar

Egna laxburgare

Om du har tröttnat på lax i ugn eller vanliga hamburgare borde du testa att göra laxburgare. Smeten mixas snabbt samman i matberedare och de goda laxbiffarna tar bara ett par minuter att steka.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Ingredienser

500 g laxfilé
3 st salladslökar
2 st vitlöksklyftor
salt och peppar
2 msk maizenaredning (ljus), eller idealmjöl
Till servering
8 st hamburgerbröd
ruccola
remouladsås
rostad lök

Gör så här

  1. Dela laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Dela salladslöken och häll ner den med laxen. Skala vitlöken och häll ner den också.
  2. Mixa snabbt samman allt till en grov massa. Krydda rejält med salt och peppar och häll i maizenan. Kör sedan ett par sekunder till i matberedaren.
  3. Dela smeten i 8 delar, rulla dem till bollar som sedan plattas ut till biffar. Stek burgarna i smör, cirka 3 minuter per sida.
  4. Lägg en laxburgare i ett hamburgerbröd. Fyll det med ruccola, lite remouladsås och toppa med rostad lök. Du kan även servera dem med klyftpotatis, potatismos eller liknande.
Smaklig måltid!

Publicerat 23/4 2014 av Daniel Claesson.

Egna laxburgare

Kommentera receptet