Tonfiskröra

Enkelt , gott och väldigt billigt

Tonfiskröra

Detta är studentvänlig mat. Snabb och enkel att göra, samtidigt som den inte kostar många kronor per portion. Men den är ändå väldigt god och passar jättebra i matlådan som varje student äter lunch ur.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 15 minuter

15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 burk tonfisk
1 st rödlök
2 dl gräddfil
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
basilika
salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlök och bryn den i en stekpanna. Skala och pressa ner vitlöksklyftorna när rödlöken börjar få färg. Tillsätt tonfisken och låt den stekas någon minut. Krydda med salt, peppar, sambal oelek, tomatpurén och basilikan. Häll i gräddfilen och rör om. Smaka av och låt sjuda några minuter.
  2. Servera med pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/2 2013 av Daniel Claesson.

Tonfiskröra

Kommentera receptet