• Enkel och matig fiskpaj
  • Enkel och matig fiskpaj

Torsk, räkor och baguette

Enkel och matig fiskpaj

Denna rätt kallas fiskpaj, men skulle lika gärna kunna vara en fiskgratäng. Istället för deg toppas den med bröd och den är härligt välsmakande. Fiskpajen innehåller både torsk och räkor.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
1 st purjolök
2 st selleristjälkar
2 st vitlöksklyftor
0,5 st citron
2 tsk dragon, hackad
3 dl grädde
500 g vit fisk, gärna torsk
150 g skalade räkor
1 st liten baguette
salt och peppar
2 tsk smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och hacka all lök, skiva sellerin. Låt allt fräsa med lite smör i en stekgryta i ungefär 10 minuter. Grönsakerna ska börja bli lite mjuka. Tillsätt skal och saft från citronen, krydda med dragon, salt och peppar.
  3. Häll ner grädden och rör om. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen. Tärna fisken, rör ner den och räkorna i grytan. Låt det sedan sjuda i ett par minuter.
  4. Häll ner grytans innehåll i en ganska liten ugnsform. Skiva brödet tunt och lägg skivorna överlappande ovanpå fiskblandningen. Pensla brödet med lite smält smör.
  5. Grädda fiskpajen mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills bröden är gyllenbrunt. Täck då pajen med aluminiumfolie och grädda i ytterligare 10 minuter.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/1 2015 av Daniel Claesson.

Enkel och matig fiskpaj

Mer fisk

Fisktacos

Fisktacos

Lagas på 30 min30 min

Laxsoppa

Laxsoppa

Lagas på 30 min30 min

Laxpiroger

Laxpiroger

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Fiskburgare

Fiskburgare

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet