Halloumi stroganoff

Vegetarisk version av ett klassiskt recept

Halloumi stroganoff

Korv stroganoff är en klassiker. Här får du en väldigt god variant som är vegetarisk. Falukorven är ersatt med halloumi, linser och morötter. Ät gärna denna stroganoff tillsammans med ris eller pasta.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 dl röda linser, torkade
200 g halloumiost
2 st morötter
1 st gul lök
2 msk tomatpuré
2 dl passerade tomater
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
2,5 dl matlagningsgrädde, eller mjölk
1 tsk timjan, torkad
salt och peppar

Gör så här

  1. Koka linserna i ungefär 10 minuter.
  2. Skär halloumin stavar. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken.
  3. Värm en stekpanna med hög kant med smör eller olja till medelvärme. Stek halloumin och löken i ett par minuter. Rör sedan ner morötterna. Låt allt steka i någon minut till.
  4. Rör ner resten av ingredienserna i stekpannan. Lägg gärna på ett lock och låt allt småkoka ett par minuter. Rör ner linserna när de är färdigkokta.
  5. Smaka till sist av maten. Servera gärna stroganoffen med ris eller pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 24/2 2016 av Daniel Claesson.

Halloumi stroganoff

Kommentera receptet