Tomatköttgryta

Enkel köttgryta med mycket tomatsmak

Tomatköttgryta

Denna enkla köttgryta är tomatbaserad och får gärna koka i en timme. Under tiden sköter den sig själv. Köttgrytan passar väldigt bra att servera med ris, pasta, eller pressad potatis.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
1 burk krossade tomater
2 st vitlöksklyftor
400 g fläskfilé, karré eller kotlett
1 tsk sambal oelek
1 tsk tomatpuré
2 tsk torkade örter (timjan eller basilika)
salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Sätt en ganska stor gryta på medelhög värme och häll i lite margarin eller olja. Fräs löken så att den mjuknar något. Häll sedan ner krossade tomater och låt koka upp. Sänk sedan värmen så att det småkokar.
  2. Ta fram köttet och putsa det (skär bort överflödigt fett) vid behov. Skär det sedan i jämna strimlor och häll ner i grytan.
  3. Skala och hacka vitlöken fint och häll ner den i grytan, tillsammans med sambal oelek och tomatpurén. Krydda med torkade örter, gärna timjan eller basilika samt salt och peppar.
  4. Låt köttgrytan koka på låg värme i upp mot en timme, ju längre desto bättre. Rör om då och då och smaka av grytan mot slutet.
  5. Servera gärna med kokt ris, pasta eller pressad potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 15/8 2013 av Daniel Claesson.

Tomatköttgryta

Kommentera receptet