Indiska matpannkakor

Med linser och salladslök

Indiska matpannkakor

Matiga pannkakor med röda linser, salladslök och indiska kryddor. Pannkakorna kan ätas tillsammans med olika tillbehör t.ex. grönsaker, tzatziki, skinka eller rostbiff.

Matiga pannkakor med röda linser, salladslök och indiska kryddor. Pannkakorna kan ätas tillsammans med olika tillbehör t.ex. grönsaker, tzatziki, skinka eller rostbiff.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 dl röda linser, kokta
50 g salladslök
2,5 dl vetemjöl
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja, malen
1,5 tsk salt
5 dl mjölk
1 dl matyoghurt
3 st ägg
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av. Skölj även salladslöken och hacka den fint.

    Häll ner vetemjöl, garam masala, gurkmeja och salt i en bunke. Häll ner mjölken under omrörning och vispa till en slät smet. Rör sedan i matyoghurt, ägg, linser och salladslök.

    Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme. Häll ner lagom mycket smet för att få en ganska tunn pannkaka. Stek dem ett par minuter per sida, tills pannkakan är gyllenbrun.

    Servera pannkakorna med en matig topping, t.ex. mer linser och yoghurt, soltorkade tomater, ruccola eller rostbiff.

Skölj linserna och låt dem rinna av. Skölj även salladslöken och hacka den fint.

Häll ner vetemjöl, garam masala, gurkmeja och salt i en bunke. Häll ner mjölken under omrörning och vispa till en slät smet. Rör sedan i matyoghurt, ägg, linser och salladslök.

Värm en stekpanna med lite smör eller olja till medelvärme. Häll ner lagom mycket smet för att få en ganska tunn pannkaka. Stek dem ett par minuter per sida, tills pannkakan är gyllenbrun.

Servera pannkakorna med en matig topping, t.ex. mer linser och yoghurt, soltorkade tomater, ruccola eller rostbiff.

Smaklig måltid!

Publicerat 26/1 2018 av .

Kommentera receptet