Fisksoppa med saffran

Len vintersoppa med kräftor

Fisksoppa med saffran

En värmande fisksoppa med smak av saffran, grädde, lök och kräftor. Den är väldigt enkel och snabblagad och passar väldigt bra på vintern. Servera soppan med en god bit bröd och vitlöksaioli.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g torsk
0,5 st purjolök
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
7 dl fiskbuljong
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
0,5 g saffran
salt och peppar
timjan
2 tsk citronsaft
100 g kräftstjärtar eller räkor

Gör så här

  1. Värm en gryta till medelvärme. Häll i lite matolja. Dela fisken i bitar. Salta och ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka all lök. Fräs den i grytan ett par minuter, tills löken mjuknat. Häll ner buljon grädde, tomatpuré och saffran. Rör om och låt koka upp.
  3. Låt soppan småkoka ett par minuter. Häll sedan ner fisken och låt den sjuda i cirka tio minuter, tills fisken är tillagad.
  4. Smaka av soppan med salt, peppar, timjan och citronsaft. Häll ner kräftstjärtarna och låt dem bli lite varma.
  5. Servera gärna soppan med en god bit bröd och vitlöksaioli.
Smaklig måltid!

Publicerat 18/12 2014 av Daniel Claesson.

Fisksoppa med saffran

Kommentera receptet