Ugnsbakad lax med gräddsås

Smaksatt med chili och ost

Ugnsbakad lax med gräddsås

En enkel och snabblagad ugnslax med en sås av grädde och chilisås. Sköter sig själv i ugnen och passar utmärkt tillsammans med pressad potatis, klyftpotatis eller ris.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

2 st laxfiléer
1 tsk citronpeppar
3 dl matlagningsgrädde
2 msk chilisås
1 tsk torkad dragon
0,5 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxfiléerna i en liten ugnssäker form, krydda den med citronpeppar.
  3. Blanda grädde, chilisås och dragon, häll sedan såsen över laxen. Toppa med riven ost.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Servera gärna med pressad potatis.
Smaklig måltid!

Publicerat 23/1 2015 av Daniel Claesson.

Ugnsbakad lax med gräddsås

Kommentera receptet