• Asiatiska fiskbiffar
  • Asiatiska fiskbiffar

Goda att äta som fiskburgare

Asiatiska fiskbiffar

Fiskbiffarna förvandlar de tråkiga fiskblocken till en riktigt god och nyttig måltid. Fungerar även bra som fiskburgare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

3

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g torsk (eller liknande fisk)
2 msk ströbröd
1 st ägg
limesaft
1 tsk malen ingefära
1 tsk sambal oelek
1 st vitlöksklyfta
salt
Kall sås
3 dl gräddfil
persilja
dill
citron- eller limesaft
salt och peppar

Gör så här

  1. Pressa ur vattnet ur fisken, lägg den i en bunke och mixa den ganska fint. Rör ner ströbröd och låt stå 5 min. Rör sedan ner ägg, limesaften, ingefära, sambal oelek och salt. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda ihop.
  2. Forma biffar och stek dem på medelvärme tills de har fått fin färg och är tillagade.
  3. Kall sås

  4. Blanda alla ingrediernserna i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ den gärna i kylen en stund före servering.
  5. Servera med nudlar, kokt potatis eller potatismos.
Smaklig måltid!

Publicerat 3/2 2013 av Daniel Claesson.

Asiatiska fiskbiffar

Mer fisk

Laxpaj

Laxpaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt

Enkel fiskgratäng
Indisk fiskgryta

Indisk fiskgryta

Lagas på 20 min20 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet