Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

Riktigt trevlig och snabblagad vardagsmat

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

Laxfiléer i ugn sköter sig själva. Och lax med fetaostsås blir riktigt gott. Laxen och såsen kan till exempel serveras med potatis, ris eller en fräsch sallad.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

500 g lax i portionsbitar
salt och peppar
1 msk persilja
1 tsk citronsaft
800 g potatis
5 dl creme fraiche
200 g fetaost
2 st vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över den också. Droppa över citronsaften. Ställ in formen mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
  2. Skölj och borsta potatisen (eller skala den om du vill det). Lägg den i en gryta och täck med vatten. Låt den koka i ca 20 minuter, till den är mjuk.
  3. Häll creme fraiche i en kastrull och smula ner fetaosten. Krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken och tillsätt honung om du vill ha lite sötma på såsen.
  4. Låt såsen koka upp under omrörning, sänk sedan värmen och låt den sjuda i ett par minuter. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Smaklig måltid!

Publicerat 6/8 2017 av Daniel Claesson.

Ugnsbakad lax med varm fetaostsås

Kommentera receptet