Tomatfiskgratäng

Ovanlig och god fiskgratäng

Tomatfiskgratäng

Denna fiskgratäng är full av smak från tomater, lök, champinjoner och chili Den funkar jättebra med potatismos, nudlar eller ris. Gratängen smakar inte så mycket fisk, utan passar även för dem som inte gillar fisk så mycket.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

400 g torsk (eller liknande fisk)
40 g purjolök
1 st rödlök
200 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
citronpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Skiva fisken lägg den i botten av formen. Salta och peppra fisken. Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken.
  2. Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och krossade tomater i en skål. Häll blandningen över fisken. Krydda med citronpeppar.
  3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30 minuter, tills fisken är genomlagad.
  4. Servera gärna med nylagat potatismos eller nudlar.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson.

Tomatfiskgratäng

Kommentera receptet