Saffransfisk i ugn

Krämig och god middag

Saffransfisk i ugn

Ugnsbakad torsk är både snabb och enkel middag. I detta recept täcks fisken av en sås med saffran, paprika och chili. Allt toppas med lite riven ost. Servera gärna med potatismos.

Ugnsbakad torsk är både snabb och enkel middag. I detta recept täcks fisken av en sås med saffran, paprika och chili. Allt toppas med lite riven ost. Servera gärna med potatismos.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

500 g torsk eller annan vit fisk
0,5 st purjolök
2 dl crème fraiche med paprika och chili
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 g saffran
salt och peppar
1 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Skölj purjolöken och skiva den ganska tunt. Strö den sedan över fisken.
  3. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde och saffran i en skål. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken så att den täcks. Toppa med riven ost.
  4. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
  5. Servera gärna tillsammans med potatismos.

Sätt ugnen på 200°. Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Skölj purjolöken och skiva den ganska tunt. Strö den sedan över fisken. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde och saffran i en skål. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken så att den täcks. Toppa med riven ost. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Servera gärna tillsammans med potatismos.

Smaklig måltid!

Publicerat 26/10 2017 av .

Kommentera receptet