Saffransfisk i ugn

Krämig och god middag

Saffransfisk i ugn

Ugnsbakad torsk är både snabb och enkel middag. I detta recept täcks fisken av en sås med saffran, paprika och chili. Allt toppas med lite riven ost. Servera gärna med potatismos.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 40 minuter

40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

500 g torsk eller annan vit fisk
0,5 st purjolök
2 dl crème fraiche med paprika och chili
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 g saffran
salt och peppar
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Skölj purjolöken och skiva den ganska tunt. Strö den sedan över fisken.
  3. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde och saffran i en skål. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken så att den täcks. Toppa med riven ost.
  4. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 25 minuter.
  5. Servera gärna tillsammans med potatismos.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/10 2017 av Daniel Claesson.

Saffransfisk i ugn

Mer fisk

Laxpaj

Laxpaj

Lagas på 60 min60 min  Matlådevänligt

Tonfiskröra

Tonfiskröra

Lagas på 15 min15 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet