Snabbpizza med bakpulver

Svensk husmanskost i snabb version

Snabbpizza med bakpulver

Om man är sugen på något snabb, gott och ganska onyttigt är pizza en klassiker. Men orkar du inte vänta på att degen ska jäsa kan du göra denna variant med bakpulver i degen.

Om man är sugen på något snabb, gott och ganska onyttigt är pizza en klassiker. Men orkar du inte vänta på att degen ska jäsa kan du göra denna variant med bakpulver i degen.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

2

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Tips

Toppa till exempel pizzan med skivade färska champinjoner, skinka, salami, ananas, paprika eller räkor.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

Pizzadegen
6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
salt
75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
Tomatsås
1 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
1 st vitlöksklyfta
olja
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär matfettet i bitar och blanda ner i mjölet. Arbeta allt till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en smidig deg. Ta i mer mjöl om den känns för kladdig.
  2. Dela degen i bitar och platta eller kavla ut varje del på en egen plåt, antingen smord eller med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen och fördela över degbitarna. Lägg på valfri fyllning och toppa med riven ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225-250°, ca 15 min, tills osten har smält och börjar få färg. I varmluftsugn gräddas dem i 200°, ca 20 min. Avsluta gärna med att krydda med oregano.

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skär matfettet i bitar och blanda ner i mjölet. Arbeta allt till en grynig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en smidig deg. Ta i mer mjöl om den känns för kladdig. Dela degen i bitar och platta eller kavla ut varje del på en egen plåt, antingen smord eller med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienserna till tomatsåsen och fördela över degbitarna. Lägg på valfri fyllning och toppa med riven ost. Grädda pizzorna mitt i ugnen i 225-250°, ca 15 min, tills osten har smält och börjar få färg. I varmluftsugn gräddas dem i 200°, ca 20 min. Avsluta gärna med att krydda med oregano.

Smaklig måltid!

Publicerat 6/2 2013 av .

Kommentera receptet