• Helstekt, baconlindad fläskfilé
  • Helstekt, baconlindad fläskfilé

Med kryddig fyllning

Helstekt, baconlindad fläskfilé

Det är nog svårt att göra fläskfilé godare än genom att fylla den med senap, kalvfond och persilja, baconlinda köttet och sedan tillaga det i ugn. En garanterad succé!

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

600 g fläskfilé
2 msk smör
1 msk dijonsenap
1 tsk kalvfond
salt och peppar
1 msk färsk persilja
1 st vitlöksklyfta
140 g bacon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Putsa vid behov fläskfilén för att bli av med onödigt fett. Skär sedan en skåra längs köttet där fyllningen ska hällas ner.
  3. Blanda smör, senap, fond, salt och peppar i en skål. Hacka persiljan och blanda ner den, pressa även ner vitlöken. Häll ner fyllningen i fläskfilén.
  4. Linda baconet runt köttet, täck det så mycket som möjligt för att behålla dess saftighet i ugnen. Lägg köttet i en ugnsform.
  5. Tillaga ganska långt ner i ugnen i ungefär 30 minuter, lyft upp formen något de sista 5-10 minuterna för att ge baconet mer färg. Köttet är färdigt när det som mest är lite rosa i mitten eller har en innertemperatur på 65-70°.
  6. Skiva upp fläskfilén och servera med klyftpotatis, som gärna kan tillagas i samma form som köttet.
Smaklig måltid!

Publicerat 9/5 2014 av Daniel Claesson.

Helstekt, baconlindad fläskfilé

Mer kött

Portergryta

Portergryta

Lagas på 80 min80 min  Matlådevänligt

Porterstek

Porterstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Tomatkycklinggryta
Pastagratäng

Pastagratäng

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet