Gratinerad kassler

med italienska smaker

Gratinerad kassler

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

700 g kassler
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
3 st vitlöksklyftor
1 dl krossade tomater
1 st kruka färsk basilika
1 dl chilisås
salt och peppar
1,5 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna i en ugnsform.
  3. Blanda grädde och crème fraiche i en skål. Pressa i vitlöken. Häll ner krossade tomater, basilika, chilisås och krydda med salt och peppar. Rör om och häll sedan såsen över kasslern. Toppa med riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills gratängen har fått fin färg. Servera med ris eller pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 14/9 2015 av Daniel Claesson.

Gratinerad kassler

Mer kött

Porterstek

Porterstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Tomatkycklinggryta
Pasta med baconsås
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet