Gratinerad kassler

med italienska smaker

Gratinerad kassler

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

700 g kassler
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
3 st vitlöksklyftor
1 dl krossade tomater
1 st kruka färsk basilika
1 dl chilisås
salt och peppar
1,5 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna i en ugnsform.
  3. Blanda grädde och crème fraiche i en skål. Pressa i vitlöken. Häll ner krossade tomater, basilika, chilisås och krydda med salt och peppar. Rör om och häll sedan såsen över kasslern. Toppa med riven ost.
  4. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 15-20 minuter, tills gratängen har fått fin färg. Servera med ris eller pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 14/9 2015 av Daniel Claesson.

Gratinerad kassler

Mer kött

Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Portergryta

Portergryta

Lagas på 80 min80 min  Matlådevänligt

Mexikanska burritos

Kommentera receptet