Chorizo stroganoff

En godare korv strogranoff

Chorizo stroganoff

Denna enkla korvstroganoff görs med chorizo, gärna en sort med lite hetta. Chorizon gör att denna klassiska rätt får en helt ny smak som känns betydligt roligare än falukorvsvarianten.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
300 g chorizo
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
3 dl mjölk
2 msk idealmjöl
1 msk färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Dela korven i mindre bitar. Stek allt i en stekpanna eller gryta, tillsammans med lite smör. Pressa ner vitlöken när löken har mjuknat och korven börjar få lite yta. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  2. Sänk värmen och blanda sedan ner tomatpuré, mjölk och idealmjöl. Låt stroganoffen småkoka i ett par minuter. Tillsätt basilikan och smaka av grytan.
  3. Servera stroganoffen tillsammans med nykokt ris eller pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 12/8 2015 av Daniel Claesson.

Chorizo stroganoff

Kommentera receptet