X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Renskavspasta

Renskavspasta

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.

En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta, så blir receptet glutenfritt.

Tips

Renskavsgrytan kan även serveras med ris. Har du inte renskav kan du byta ut den mot lövbiff som delas i bitar och tillagas på samma sätt.

Ingredienser

1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
500 g renskav
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
salt och peppar
300 g pasta
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs all lök i ett par minuter. Häll därefter ner renskavet och fortsätt att steka ett par minuter till.
  2. Rör ner crème fraiche, vatten, kalvfond, dijonsenap och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sedan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll ner den i renskavsgrytan, blanda om och servera direkt.

Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs all lök i ett par minuter. Häll därefter ner renskavet och fortsätt att steka ett par minuter till. Rör ner crème fraiche, vatten, kalvfond, dijonsenap och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sedan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll ner den i renskavsgrytan, blanda om och servera direkt.

Lycka till!

Publicerat 28/1 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!