Renskavspasta

Krämig renskavsgryta

Renskavspasta

En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.

En krämig och god pasta med renskavsgryta. Den lagas snabbt och med ganska få ingredienser. Grytan har en härlig smak av kalvfond och dijonsenap, som passar utmärkt tillsammans med renskavet.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Tips

Renskavsgrytan kan även serveras med ris. Har du inte renskav kan du byta ut den mot lövbiff som delas i bitar och tillagas på samma sätt.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
500 g renskav
1,5 dl crème fraiche
0,5 dl vatten
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
salt och peppar
300 g pasta
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs all lök i ett par minuter. Häll därefter ner renskavet och fortsätt att steka ett par minuter till.
  2. Rör ner crème fraiche, vatten, kalvfond, dijonsenap och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sedan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll ner den i renskavsgrytan, blanda om och servera direkt.

Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Värm en stekgryta med smör eller olja till medelvärme. Fräs all lök i ett par minuter. Häll därefter ner renskavet och fortsätt att steka ett par minuter till. Rör ner crème fraiche, vatten, kalvfond, dijonsenap och tomatpuré. Låt grytan koka upp och sedan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll ner den i renskavsgrytan, blanda om och servera direkt.

Smaklig måltid!

Publicerat 28/1 2018 av .

Kommentera receptet