Pasta med fläskfilé och tomat

Soltorkade tomater, lök och grädde

Pasta med fläskfilé och tomat

Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.

Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

10 dl pasta
600 g fläskfilé
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
200 g soltorkade tomater
salt och peppar
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen anvisningar.
  2. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter.
  3. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem.
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.

Koka pastan enligt förpackningen anvisningar. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.

Smaklig måltid!

Publicerat 23/9 2014 av .

Kommentera receptet