Pasta med fläskfilé och tomat

Soltorkade tomater, lök och grädde

Pasta med fläskfilé och tomat

Fläskfilé, pasta och soltorkade tomater är grunden till denna enkla, snabba och väldigt goda måltid. Den tar inte lång tid att laga, men är lika god dagen efter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

10 dl pasta
600 g fläskfilé
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
200 g soltorkade tomater
salt och peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen anvisningar.
  2. Putsa fläskfilén om den har mycket ytligt fett. Skär den sedan i skivor, ca 1 cm tjocka. Stek dem i en gryta eller wokpanna med lite smör så att köttet får fin färg, det tar ungefär 3-5 minuter.
  3. Ta ur köttet ur grytan och lägg det åt sidan. Skala och hacka rödlöken och fräs den i grytan. Pressa ner vitlöken. Tillsätt vatten och grädde, strimla de soltorkade tomaterna och häll även ner dem.
  4. Lägg tillbaka köttet i grytan, krydda med salt och peppar efter behag. Häll ner den nykokta pastan och blanda om snabbt. Servera direkt, toppa gärna med finriven ost.
Smaklig måltid!

Publicerat 23/9 2014 av Daniel Claesson.

Pasta med fläskfilé och tomat

Kommentera receptet