Korvstroganoff

En snabb och enkel falukorvsgryta

Korvstroganoff

Detta är en ganska klassisk korv stroganoff, men med lite mer smak och hetta. Stroganoffen är en korvgryta som tillagas både snabbt och enkelt. Den äts med ris eller pasta och passar matlådan.

Detta är en ganska klassisk korv stroganoff, men med lite mer smak och hetta. Stroganoffen är en korvgryta som tillagas både snabbt och enkelt. Den äts med ris eller pasta och passar matlådan.

Lagas på 15 minuter

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

200 g falukorv
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde, mjölk eller crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (för mer hetta)
salt och peppar
basilika
1 tsk dijonsenap
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Strimla falukorven, skala och hacka löken. Låt allt få färg i en stekgryta eller stekpanna på medelvärme. Pessa ner vitlöken efter en stund.
  2. Rör ner grädden, tomatpurén och sambal oelek (om du vill ha lite mer hetta). Krydda med salt, peppar och basilika. Låt allt småkoka en stund. Ta i lite dijonsenap mot slutet.
  3. Korv strogranoff äts vanligtvis med ris, men det går precis lika bra att servera den med pasta.

Strimla falukorven, skala och hacka löken. Låt allt få färg i en stekgryta eller stekpanna på medelvärme. Pessa ner vitlöken efter en stund. Rör ner grädden, tomatpurén och sambal oelek (om du vill ha lite mer hetta). Krydda med salt, peppar och basilika. Låt allt småkoka en stund. Ta i lite dijonsenap mot slutet. Korv strogranoff äts vanligtvis med ris, men det går precis lika bra att servera den med pasta.

Smaklig måltid!

Publicerat 19/2 2014 av .

Kommentera receptet