Fläskschnitzel

Panerad fläskytterfilé

Fläskschnitzel

Fläskytterfilébitar kan lätt bli torra om du bara steker dem. Men genom att först panera köttet håller det sig saftigt under hela tillagningen. Fläskytterfiléschnitzel kan gärna serveras med klyftpotatis och en god sås.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

500 g fläskytterfilé
0,5 dl vetemjöl
salt och peppar
2 st ägg
0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skär fläskytterfilén i 4 skivor. Banka ut dem med en kötthammare om du vill ha tunnare schnitzlar.
  2. Häll vetemjölet på ett litet fat. Blanda i lite salt och peppar. Knäck äggen på ett annat fat och häll ner ströbrödet på ett tredje.
  3. Vänd köttbitarna i vetemjölet, därefter i ägget och till sist i ströbrödet. Alla sidor av köttet bör täckas av paneringen.
  4. Värm en stekpanna med smör till medelvärme. Stek fläskschnitzlarna i ett par minuter per sida, tills paneringen är gyllenbrun och köttet är genomstekt.
  5. Servera gärna med klyftpotatis och en god sås.
Smaklig måltid!

Publicerat 28/11 2015 av Daniel Claesson.

Fläskschnitzel

Kommentera receptet