Pastagratäng med chorizo

Snabb mat med bra smak

Pastagratäng med chorizo

En enkel pastagratäng med chorizo, grädde och kryddor. Den är lika god som den är lättlagad och blir dessutom klar på ungefär en halvtimme. Lägg gärna i mer grönsaker, svamp eller annan fyllning.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

5 dl pasta
550 g chorizo
1 st purjolök
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
1 msk idealmjöl
1 tsk balsamvinäger
1 tsk rosmarin, torkad
2 tsk dijonsenap
0,5 dl chilisås
1 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Värm en stekgryta till medelvärme.
  3. Skiva chorizon. Stek den några minuter i lite smör. Skölj och hacka purjolöken och låt den fräsa med korven. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk plattan till låg värme. Häll i matlagningsgrädde och idealmjöl, rör om. Blanda i balsamvinäger, rosmarin, dijonsenap och chilisås. Låt småkoka under lock i några minuter.
  5. Häll av pastan när den är färdigkokt. Häll över den i en ugnsform. Häll sedan ner grytans innehåll och blanda med pastan. Toppa med riven ost.
  6. Gratinera mitt i ugnen i ungefär 15 minuter, tills osten är gyllenbrun. Servera med en god sallad.
Smaklig måltid!

Publicerat 24/6 2015 av Daniel Claesson.

Pastagratäng med chorizo

Kommentera receptet