Grekiska färsspett med tzatziki

Jättegoda att äta som kebab

Grekiska färsspett med tzatziki

När du har tröttnat på vanliga köttbullar är dessa köttfärsspett en härlig omväxling. Äts med fördel i pitabröd som kebab tillsammans med allt det du brukar ha i den vanliga kebabrullen.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Ingredienser

Färsspett
400 g köttfärs
1 st färsk chili
2 st pressade vitlöksklyftor
3 tsk persilladekrydda
1 tsk paprikapulver
salt
Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
1 st medelstor gurka
3 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
1 st rödlök
citronsaft

Gör så här

    Tzatziki

  1. Riv gurkan grovt på ett rivjärn, finhacka rödlöken. Blanda yoghurt, gurka, rödlök, vitlök, salt och peppar.
  2. Smaka av och tillsätt ev. mer av de ingredienser du vill ha mer smak av. Ställ in tzatzikin i kylskåpet i väntan på att färsspetten blir klara.
  3. Färsspett

  4. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt alla kryddor. Ta bort kärnorna ur chilin, finhacka och blanda ner i köttfärsen. Rör om så att kryddorna fördelar sig i färsen.
  5. Dela färsen i 4 delar. Forma varje del till en avlång rulle och tryck igenom ett träspett. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme och stek spetten ca 6-8 min per sida, tills köttäfrsen är genomlagad.
Smaklig måltid!

Publicerat 4/2 2013 av Daniel Claesson.

Grekiska färsspett med tzatziki

Kommentera receptet