Mexikanska burritos

Köttfärsenchiladas

Mexikanska burritos

En burrito är ett fyllt tortillabröd. Detta recept är med en köttfärssås med smak av Mexiko, smaksatt med tacokrydda, bönor och paprika. De gratineras snabbt i ugnen och går bra att frysa.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 45 minuter

45 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

60 g purjolök
80 g vitkål
400 g nötfärs
200 g kidneybönor, avrunna
1 st paprika
salt och peppar
40 g taco kryddmix
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
12 st tortillabröd, mindre storleken
2 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj och hacka purjolök och vitkål. Låt fräsa i en stekgryta med lite smör. Häll ner nötfärsen, fördela den jämnt och låt den få färg.
  3. Tillsätt kidneybönorna. Kärna ur och hacka paprikan, häll därefter ner den i grytan.
  4. Krydda med salt, peppar och tacokryddmix. Häll i krossade tomater och tomatpuré, rör om och låt såsen småkoka under lock i 10-15 minuter.
  5. Fördela köttfärssåsen jämnt i mitten av tortillabröden. Rulla ihop, lägg dem i en ugnsform med brödkanterna nedåt. Toppa med ost och gratinera högt i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smält och blivit gyllenbrun.
Smaklig måltid!

Publicerat 1/10 2014 av Daniel Claesson.

Mexikanska burritos

Kommentera receptet