Vegetarisk linsgryta

Snabbt, gott och enkelt

Vegetarisk linsgryta

Denna snabba linsgryta blir ganska lik en köttfärssås, samtidigt som den är vegetarisk. Grytan tillagas på 30 minuter och serveras gärna med pasta.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st morot
salt och peppar
1 tsk spiskummin
1 tsk timjan
2 dl röda linser, torkade
400 g krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Värm en stekgryta med lite smör till medelvärme.
  2. Skala och hacka den gula löken. Låt löken fräsa i någon minut, utan att den tar färg. Skala vitlöken och pressa ner den i grytan. Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn. Låt även den fräsa i någon minut. Krydda med salt, peppar, spiskummin och timjan.
  3. Häll ner linser, krossade tomater och grönsaksbuljong. Rör om och låt allt småkoka på låg värme i 10-15 minuter under lock, tills linserna är mjuka. Smaka av och servera sedan linsgrytan med pasta.
Smaklig måltid!

Publicerat 24/6 2015 av Daniel Claesson.

Vegetarisk linsgryta

Kommentera receptet