X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb kladdkaka

Snabb kladdkaka

PT30M30 minuter

1

st

1

Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.

Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
40 g mörk choklad (med valfri smak)
florsocker
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan från värmen och rör ner socker och ägg.
  3. När allt är välblandad tillsätter du vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blandar till en jämn smet.
  4. Smörj och bröa en vanlig kakform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem i kakan.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och toppa den sedan med florsocker innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan från värmen och rör ner socker och ägg. När allt är välblandad tillsätter du vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blandar till en jämn smet. Smörj och bröa en vanlig kakform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och toppa den sedan med florsocker innan servering.

Lycka till!

Publicerat 4/6 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!