Ingredienser
- 100 g smör eller margarin
- 2,5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 40 g mörk choklad (med valfri smak)
- florsocker
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
st
Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.
Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan från värmen och rör ner socker och ägg. När allt är välblandad tillsätter du vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blandar till en jämn smet. Smörj och bröa en vanlig kakform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och toppa den sedan med florsocker innan servering.
Publicerat 4/6 2014 av Daniel Claesson