Snabb kladdkaka

Med extra chokladsmak

Snabb kladdkaka

Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.

Få efterrätter är så enkla, men ändå så goda, som kladdkakan. Det finns hundratals recept, men detta är en snabb och enkel version som blir härligt kladdig i mitten, samtidigt som den får en krispig yta.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

1

st

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2,5 dl strösocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
40 g mörk choklad (med valfri smak)
florsocker
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan från värmen och rör ner socker och ägg.
  3. När allt är välblandad tillsätter du vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blandar till en jämn smet.
  4. Smörj och bröa en vanlig kakform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem i kakan.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och toppa den sedan med florsocker innan servering.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den sedan från värmen och rör ner socker och ägg. När allt är välblandad tillsätter du vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blandar till en jämn smet. Smörj och bröa en vanlig kakform (ca 24 cm i diameter) och häll ner smeten i den. Dela chokladen i mindre bitar och tryck ner dem i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna och toppa den sedan med florsocker innan servering.

Smaklig måltid!

Publicerat 4/6 2014 av .

Kommentera receptet