Sötsur wok med fläskytterfilé

Snabb asiatisk köttgryta

Sötsur wok med fläskytterfilé

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

500 g fläskytterfilé
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
2 st röda paprikor
250 g pak choi
salt och peppar
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk sweet chilisås
2 msk vitvinsvinäger
1 msk maizena redning, mörk
Till servering
nudlar eller bastmatiris
cashewnötter

Gör så här

  1. Putsa fläskytterfilén, strimla den sedan.
  2. Skala gul lök, vitlök och ingefära. Strimla den gula löken, riv vitlök och ingefära. Kärna ut paprikan och strimla den, strimla även pak choi.
  3. Värm en stekgryta med olja till medelvärme, bryn sedan fläskytterfilén. Krydda med salt och peppar. Lägg sedan köttet på en tallrik.
  4. Fräs gul lök, vitlök, ingefära, paprika och pak choi, häll sedan tillbaka köttet. Tillsätt vatten, tomatpuré, sweet chilisås, vinäger och redning. Rör om och låt allt småkoka i ungefär fem minuter.
  5. Servera grytan med nudlar eller ris och cashewnötter.
Smaklig måltid!

Publicerat 2/1 2015 av Daniel Claesson.

Sötsur wok med fläskytterfilé

Kommentera receptet