Chiligryta med högrev

Extremt mör, långkokt köttgryta

Chiligryta med högrev

Denna långkokta högrevsgryta blir otroligt mör, mustig och smakrik. Ät den i tortillabröd med ost och sallad eller tillsammans med ris eller klyftpotatis.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 3 timmar

3 timmar

6

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

1 kg högrev
salt och peppar
2 st gula lökar
5 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
0,5 tsk kanel
0,5 msk oregano
1 msk spiskummin
0,5 dl tomatpuré
3 msk chilisås
400 g krossade tomater
2,5 dl porter

Gör så här

  1. Dela högreven i mindre bitar. Krydda rejält med salt och peppar.
  2. Värm en stekpanna med smör till hög värme och bryn köttet. Lägg det sedan åt sidan.
  3. Skala och hacka all lök. Finhacka också chilin. Värm en stekgryta med smör till medelvärme och fräs löken och chilin i någon minut, utan att löken får färg. Tillsätt kanel, oregano och spiskummin och låt allt fräsa i någon minut till.
  4. Rör ner tomatpuré, chilisås, krossade tomater, porter och köttet. Låt allt koka upp, sänk sedan värmen så att chiligrytan småkokar.
  5. Tillaga köttgrytan under lock på svag värme i två till tre timmar. Rör om då och då. Smaka av innan servering.
  6. Servera gärna högrevschilin i tortillabröd tillsammans med riven ost, sallad och lite gräddfil.
Smaklig måltid!

Publicerat 9/1 2016 av Daniel Claesson.

Chiligryta med högrev

Kommentera receptet