Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Snabb och lite nyttigare version

Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.

Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

2,5 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk strösocker
0,5 msk vaniljsocker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan.
  3. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.

Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.

Smaklig måltid!

Publicerat 7/4 2015 av .

Kommentera receptet