Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Snabb och lite nyttigare version

Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Amerikanska pannkakor är snabba och goda. Detta recept innehåller rågmjöl, vilket gör dem lite nyttigare. Man håller sig dessutom mätt lite längre.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

4

portioner

Ingredienser

2,5 dl rågmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 msk strösocker
0,5 msk vaniljsocker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smält smör

Gör så här

  1. Blanda rågmjöl, bakpulver, salt, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Blanda inte smeten för mycket, sluta röra så snart alla ingredienser är blandade.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll ungefär en halv deciliter smet per pannkaka i stekpannan och grädda i ungefär två minuter per sida. De ska vara gyllenbruna i ytan.
  3. Servera de nygräddade pannkakorna med grädde, sylt och lite socker.
Smaklig måltid!

Publicerat 7/4 2015 av Daniel Claesson.

Amerikanska pannkakor med rågmjöl

Mer helg

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Lagas på 2 timmar2 timmar  Matlådevänligt

Fläskschnitzel

Fläskschnitzel

Lagas på 30 min30 min  Matlådevänligt

Saffransfisk i ugn
Porterstek

Porterstek

Lagas på 90 min90 min  Matlådevänligt

Kommentera receptet