• Snabb pastagratäng
  • Snabb pastagratäng

Pasta, tomatsås och rejält med ost

Snabb pastagratäng

Denna snabba pastagratäng är helt vegetarisk. Du kokar pasta, blandar ihop en tomatsås, lägger allt i en ugnsform och toppar med ost. Gratinera i ungefär 15 minuter så har du en kanongod måltid.

Denna snabba pastagratäng är helt vegetarisk. Du kokar pasta, blandar ihop en tomatsås, lägger allt i en ugnsform och toppar med ost. Gratinera i ungefär 15 minuter så har du en kanongod måltid.

Lagas på 40 minuter

PT40M40 minuter

2

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+

Ingredienser

5 dl pasta
400 g krossade tomater
1 msk basilika
2 st vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
1 st gul lök
salt och peppar
2 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Blanda krossade tomater och basilika i en bunke. Pressa ner vitlöken, häll i grädden. Skala och hacka löken fint, häll ner den i tomatsåsen. Krydda med salt och peppar. Rör ner det mesta av osten, men spara lite av den till senare.
  3. När pastan är klar häller du ner den i en ugnsform. Häll över tomatsåsen och blanda. Toppa med den sista osten. Gratinera ganska högt upp i ugnen i cirka 15 minuter, tills osten är gyllenbrun. Starta ugnens grilläge om du vill ha mer färg snabbt.

Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Blanda krossade tomater och basilika i en bunke. Pressa ner vitlöken, häll i grädden. Skala och hacka löken fint, häll ner den i tomatsåsen. Krydda med salt och peppar. Rör ner det mesta av osten, men spara lite av den till senare. När pastan är klar häller du ner den i en ugnsform. Häll över tomatsåsen och blanda. Toppa med den sista osten. Gratinera ganska högt upp i ugnen i cirka 15 minuter, tills osten är gyllenbrun. Starta ugnens grilläge om du vill ha mer färg snabbt.

Smaklig måltid!

Publicerat 1/3 2014 av .

Kommentera receptet