Biffmacka

Smörgås med kött och rödbetssallad

Biffmacka

Ciabatta med biff, soltorkad tomat, fetaost och en enkel rödbetssallad. Snabbt och enkelt att laga och det går att göra en massa olika varianter på samma tema. Blir lite som kebab, fast mycket roligare.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 30 minuter

30 minuter

4

portioner

Ingredienser

600 g nötkött, någon sorts biff
8 st små ciabbattabröd
timjan, gärna färsk
soltorkade tomater
fetaost
ruccola
Rödbetssallad
250 g kokade rödbetor
0,5 st citron
persilja
balsamvinäger

Gör så här

  1. Värm gärna brödet i ugnen, då blir mackan godare.
  2. Riv rödbetorna i matberedaren eller på ett rivjärn, gärna grovt. Hacka persiljan och blanda ner. Smaksätt med citronsaft, lite balsamvinäger, salt, peppar och olivolja.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Häll på olivolja och strö över timjan. Gnugga in kryddorna i köttet, på båda sidor.
  4. Stek köttet i en varm stekpanna, gärna en grillpanna. Stek det cirka 2 minuter per sida om du vill ha det rosa. Lägg köttet på en skärbräda när det är klart och låt det vila någon minut. Skär det sedan i strimlor, lagom stora för att lägga ett par i varje i bröd.
  5. Dela soltorkade tomater och fetaosten i små bitar och lägg i skålar. Skölj ruccolan. Dela brödet så att det går att fylla.
  6. Fyll brödet med köttet och alla tillbehör. Servera gärna med någon sorts vitlöksås.
Smaklig måltid!

Publicerat 26/2 2013 av Daniel Claesson.

Biffmacka

Kommentera receptet