• Kycklinggryta med bacon
  • Kycklinggryta med bacon

Smaksatt med röd thaicurry

Kycklinggryta med bacon

Kycklinggryta med bacon och thailändsk currypasta, det är inte alls dumt. Grytan lagar du på bara 20 minuter och den är precis lika god att äta dagen efter.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 20 minuter

20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

70 g bacon
2 st kycklingfiléer
salt och peppar
2 tsk röd thaicurrykrydda
4 dl matlagningsgrädde
2 tsk röd currypasta
Till servering
potatiskroketter
sweet chilisås

Gör så här

  1. Dela baconet i mindre bitar. Stek dem krispiga i en stekgryta.
  2. Dela kycklingen i grytbitar. Låt de färdigstekta baconbitarna rinna av på ett hushållspapper, stek under tiden kycklingen i samma gryta. Krydda med salt, peppar och röd thaicurrykrydda.
  3. Häll ner grädden när kycklingen har fått lite färg. Tillsätt currypastan och häll tillbaka baconet igen. Rör om och låt grytan småkoka under lock tills kycklingen är genomlagad, det tar bara ett par minuter.
  4. Servera gärna kycklinggrytan med potatiskroketter och sweet chilisås.
Smaklig måltid!

Publicerat 1/7 2014 av Daniel Claesson.

Kycklinggryta med bacon

Kommentera receptet