Baconlindad kyckling i ris

Gryta som tillagas i ugn

Baconlindad kyckling i ris

Baconlindande kycklingfiléer tillagas i en ugnsgryta, tillsammans med ris, buljong och kryddor. Till denna enkla och goda rätt serveras en snabb yoghurtsås som bryter av smakerna fint.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook Dela receptet på Google+
Lagas på 60 minuter

60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Ingredienser

4 st kycklingfiléer
140 g bacon, skivat
250 g ris, långkornigt
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad gurkmeja
0,5 st citron
5 dl hönsbuljong
salt och peppar
1 msk koriander
Yoghurtsås
3 dl grekisk yoghurt
0,5 st lime
1 st vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg kycklingen på en skärbräda. Linda baconskivorna runt filéerna, fäst dem med en tandpetare om du vill.
  3. Värm en stekgryta (som har lock och tål ugn) med olja till hög värme. Stek kycklingen i ungefär fem minuter, så att den får fin yta. Lyft sedan ur kycklingen och sänk plattan till svag värme.
  4. Häll ner riset i grytan. Skala och hacka gul och vit lök och låt den stekas med riset i någon minut.
  5. Tillsätt gurkmeja, skal och saft från citronen samt buljongen, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen i grytan, tryck ner filéerna i riset. Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen. Tillaga i cirka 45 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
  6. Ta ut grytan ur ugnen. Blanda i koriandern och servera tillsammans med yoghurtsåsen.
  7. Yoghurtsås

  8. Blanda yoghurt med skal och saft från limen. Pressa i vitlöken, krydda med persilja och smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå kallt tills den serveras.
Smaklig måltid!

Publicerat 30/1 2015 av Daniel Claesson.

Baconlindad kyckling i ris

Kommentera receptet